pátek 13. března 2009

Další důvod proč nelézt do rulety zvané manželství

zdroj idnes.cz


Rozvodovost v Česku je rekordní v historii

Loni se rozvedlo 31,3 tisíce manželských párů. Úroveň rozvodovosti tak loni dosáhla 49,6 procent (poměr uzavřených sňatků a rozvodů), což je doposud nejvíc v historii České republiky.

Manželství do svého zániku rozvodem trvalo průměrně 12,3 roku. Téměř jedna pětina manželství se rozvede do pěti let od svatby.

viz clanek na idnes.cz

----------------

brr, hrůza, kdo si chce zahrát ruletu, prosím ...

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

souhlasím, že je toho hafo. ale rozchody nesezdaných párů se nedají nijak registrovat, tam bude míra rozchodovosti zřejmě mnohem větší... odejít z manželství je tak nějak složitější, což je také fakt, proč spousta sezdaných mužů a žen zpohodlní a přestane se snažit vztah rozvíjet... jenže kdybych se měla vdát třeba ve 20 (což dřív bylo běžné), do 30 bych se (podle svého současného života) rozváděla tak pětkrát... ale kdybych byla opravdu vdaná, bylo by tak snadné vyměňovat partnery?

Anonymní řekl(a)...

:-) předchozí příspěvek je přesným dokladem ženské (ne)logiky. Kdybych se vdala, jak by to asi dopadlo? Takhle jsem se rozešla kolikrát bylo třeba a bylo to tak lepší, ale ale...
Moje prima kamarádka (trochu ji podezřívám, že má koule..) mi jednou řekla, "my ženský nevíme co chcem, ale chcem to děsně moc!". A to zatraceně celé v tom článku-blogu popsané a čiší to i z tohoto příspěvku čtenářky ;-)